Reflektorji in sijalke

Najpomembnejše sestavine razsvetljave so vsekakor reflektorji in sijalke, od katerih je odvisno, da je na pravem mestu dovolj svetlobe.

Za različne potrebe po osvetlitvi smučišč za rekreativno smučanje ali pa za TV-prenose smučarskih tekmovanj uporabljamo posebne 1000W ali 2000W reflektorje.

  
a) 1000W reflektor RH 1000W

Reflektor, razvit v naši hiši, je posebej primeren za ekonomično in učinkovito osvetlitev smučišč za rekreativno smučanje.

Dobavljiv je s simetrično razpršilno ali ozko-usmerjeno optiko. Ohišje je odlito iz aluminija in prašno barvano. Vžigna naprava (proizvajalca Bag-Turgi) je montirana v majhnem stranskem ohišju. Kaljeno steklo se odpre za dostop do sijalke.

Teža: 11kg
Dimenzije: 50cm x 50cm x 50cm
Optika: Simetrična z zaslonko, razpršena ali ozka
Stopnja zaščite: IP 65
Sijalka: OSRAM HQI-TS 1000W/D/S
Moč: 1000W
Svetlobni tok: 95000 lm
Barva svetlobe: bela, odlična barvna reprodukcija


b) 2000W reflektor Siteco A2 Maxi

Veliki asimetrični reflektor proizvajalca Siteco je rešitev za visokozmogljivo razsvetljavo, katera z zadostnim številom teh reflektorjev izpolnjuje tudi visoke osvetlitvene zahteve za TV prenose.

Veliko, ploščato, dvodelno ohišje je iz aluminijastega tlačnega liva s peskano površinsko obdelavo. Za enostaven dostop do sijalke se zadnji pokrov odpre. Steklo je kaljeno. Manjše ohišje za vžigno napravo in za priklop je montirano na nosilcu reflektorja, ki ima obojestransko nastavitveno skalo z rastriranjem.


Teža: 22kg
Dimenzije: 60cm x 85cm x 20cm
Optika: Asimetrična, ozka ali razpržena
Stopnja zaščite: IP 65
Sijalka: OSRAM HQI-TS 2000W/D/S
Moč: 2000W
Svetlobni tok: 200000 lm
Barva svetlobe: bela, odlična barvna reprodukcija

Metalhalogene sijalke OSRAM HQI

 

V naši razsvetljavi za osvetlitev smučišč uporabljamo t.i. Powerstar HQI-TS sijalke s kratkim svetlobnim lokom proizvajalca Osram. So zelo kompaktne, njihov izredno kratek svetlobni lok pa omogoča zelo dobro usmerjanje svetlobe pri minimalni razpršitvi.


Copyright (c) Rikom. Vse pravice pridržane.